Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe single 'BLUE'

Onlangs hebben we onze nieuwe single uitgebracht. De tweede single onder onze nieuwe naam Lace Sonic! Het nummer heet ‘BLUE’ en is een heel persoonlijk nummer geworden waarin we de uitdagingen van een relatie beschrijven.

Ben je benieuwd welke muziek we binnenkort nog meer gaan uitbrengen? Volg ons dan op ons Spotify en YouTube kanaal!

Over ons

In de winter van 2008 werden Romy en Michaël Coomans voor een speciale gelegenheid bij elkaar gebracht. Het begin van een mooi avontuur!
Naast liefde voor muziek hebben Romy en Michaël die ook voor elkaar ☺
Ze zijn getrouwd en wonen met hun twee kinderen in het mooie Zeeland.

Hun muzikale samenwerking begon als akoestisch duo Lace maar al snel begonnen Romy en Michaël met het schrijven en componeren van muziek, eerst alleen voor henzelf later ook voor anderen. Ze brachten eigen liedjes uit onder de naam ‘RoMi Cage’ en schreven muziek op maat onder de noemer ‘Order a Song’. Drie petten waren er twee te veel, het werd tijd voor een versmelting: Lace Sonic. .

Biografie

Opleiding en achtergrond

Romy studeerde Musicology aan University College Roosevelt, zang aan Conservatorium Codarts en volgde een singer/teacher opleiding aan het Complete Vocaltechnique Center in Kopenhagen. Haar stem komt regelmatig voorbij als voice-over en ze synchroniseerde series na voor onder andere Disney en Nickelodeon. Romy creëert de melodien en schrijft alle teksten voor de composities van Lace Sonic.
Muzikaal hoogtepunt: De voorprogramma’s die ze mocht verzorgen voor Blof en voor Paul Carrack.

Geïnspireerd door gitaarhelden als Eric Clapton en Jimi Hendrix volgde Michaël lessen bij verschillende topgitaristen. Hij haalde met het lied ‘Zoen’ een top 40 notering en zijn gitaarspel is te horen bij de Efteling attractie en gelijknamige serie Raveleijn.
Muzikaal hoogtepunt: De 6 weken die hij mocht werken aan eigen muziek in Sunset Sound studio’s in Los Angeles.

Prille begin

Toen Romy en Michaël elkaar old-fashioned tegen het lijf liepen in een lokale kroeg was muziek daar direct een onderdeel van. Romy zong een liedje mee met de band waar Michaël in speelde. Telefoonnummers werden uitgewisseld, een week later werden ze voor een speciaal optreden samen gebracht. Hun eerste echt optreden samen was een feit en heel veel optredens zouden volgen.
Op hun programma stonden liedjes van hun favoriete artiesten maar ze vonden al snel uitdaging in het uitkleden van volle producties, het twisten van stijlen die niet voor de hand lagen voor een duo en het uitbreiden van hun repertoire met heel veel verschillende soorten muziek.

Eigen werk, groot avontuur!

Het schrijven van eigen nummers was een logische volgende stap. Romy schreef de teksten en componeerde de melodielijnen, Michaël bedacht de akkoordprogressies en werkte de producties uit. Gewapend met heel veel eigen repertoire wisten ze in 2015 de aandacht te trekken van topproducer Joe Chiccarelli (U2, Alanis Morissette, Jason Mraz). Gesteund door sponsoren en een succesvolle crowdfunding bracht het duo zes weken lang door in een van de bekendste studio’s: Sunset Sound in Los Angeles. Een prachtig album volgde inclusief optredens in het voorprogramma van Blof en Paul Carrack en diverse radio optredens.
Dit alles onder alias RoMi Cage Ro(my) Mi(chael) Cage (Coomans)

Order a Song

Met de komst van hun twee kinderen kwam het schrijven van eigen repertoire even op een laag pitje te staan maar toen de corona pandemie ook hun optredens stil legde, werd het vuur weer aangewakkerd. Ze gingen schrijven in naam van anderen en maakten persoonlijke liedjes die om uiteenlopende redenen cadeau gedaan werden. Liefde, troost, jubilea. een initiatief wat erg succesvol maar vooral heel erg dankbaar bleek te zijn. Een project met de naam ‘Order a Song’.

Nieuwe fase

Nu is het tijd voor de volgende stap! Een versmelting van drie naar één: Lace Sonic. Want welke pet we ook opzetten, we blijven dezelfde Romy en Michaël ☺

Onze muziek

Veel luister plezier!
Lace Sonic

Spotify

Music video's

Lace Sonic – Somewhere near you

Lace Sonic feat Stephan Bouwman – Miles

Lace Sonic – Hope Rises Like Dust

Lace Sonic – Where do you go

Lace Sonic – Home

Lace Sonic – Cali on my mind

Lace Sonic – Who we really are

Lace Sonic – Breathe

Lace Sonic – Innocence

Hire us for your event or song

Wij horen graag van u.

    Back To Top